Jonatan Lööf är fritidskonsulent. Här berättar han om kommunens rika fritidsutbud.

Söker du meningsfull fritid? I Partille finns en mängd möjligheter

Det är ingen överdrift att säga att Partille är en av Sveriges mest föreningstäta kommuner. Här finns något för alla som vill ha en aktiv fritid.

Text: Anders Post
Foto: Markus Holm

Partille kommun har gjort stora satsningar på föreningslivet där ungdomsidrotten dominerar med många idrottsanläggningar, ishall, simhall, utegym, skateparker, fotbollsplaner och Partille arena – en av Sveriges modernaste idrottsarenor. För ett par år sedan invigdes Öjersjö idrottshall, som är Partilles tionde fullstora hall av det slaget.

Öjersjö är för övrigt ett av Sveriges tätaste områden när det gäller föreningsdeltagande, och Partille som helhet kvalar in på delad åttondeplats när det gäller landets mest föreningsaktiva kommuner.

Varför just Öjersjö?
Frågan går till Jonatan Lööf som är föreningskonsulent på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

– Det kan bero på att många barnfamiljer har flyttat hit och är intresserade av satsningar på fritidsverksamhet. Här finns gymnastikförening, fotboll (Öjersjö IF), innebandy, landhockey för att ta några exempel. Och inte minst Sävehof handboll som är världsbäst.

Men fritiden i Partille har mycket mer än idrottsföreningar och idrottsanläggningar att erbjuda. I kommunen finns ett väl utbyggt gång- och cykelvägnät på cirka tio mil. För den som vill vandra på sin fritid så finns Bohusleden och Bokedalsleden, den senare medel­svår med skogsstigar och spångar i omväxlande natur med ädellövskog och gammal barrskog.

Alla kanske inte vill och kan delta i föreningar som bygger på fysisk aktivitet. Vad finns att välja på? Jonatan Lööf igen:
– Jag jobbar med allt ifrån hembygdsföreningen till Partille konstförening, pensionärsföreningar, biodlarföreningen och biografföreningen. För att ta några exempel.