Familjen Wennebrink valde att flytta till Partille och ett ombonat radhus i Öjersjö. Från vänster Emilia, pappa Erik, Matteo och mamma Mariah.

Bygga & Bo

Familjen Wennebrink flyttade från Göteborg till lugnet och tryggheten i Öjersjö

Det goda livet finns i Öjersjö brunn i Partille. Så tycker i alla fall familjen Wennebrink, som bor i ett radhus utefter en lugn och barnvänlig gata som går igenom området. Skogen finns inpå knuten och vill man ta ett dopp i Kåsjön på sommaren är det fem minuters promenad.

Text: Anders Post
Foto: Markus Holm

Ja, det var just lugn och trygghet i boendet som vi sökte när vi flyttade från Göteborg till radhuset i Öjersjö brunn, säger Mariah Wennebrink. Hon och hennes man Erik bor här med barnen Emilia fem år, och Matteo två år.

Varken Mariah eller Erik kommer från Partille. Mariah är från Trollhättan och Erik är uppvuxen i Stenungssund.

Hur kom det sig att ni flyttade till Partille?
– Vi bodde i en lägenhet inne stan i Göteborg i flera år. Vi var på jakt efter ett radhus och letade runt om i Göteborg, berättar Erik. Då kom den här möjligheten upp att köpa radhus som höll på att byggas i Öjersjö. Och precis som Mariah sa så föll vi för lugnet och närheten till naturen, men ändå inte långt från storstaden.

Familjen Wennebrink flyttade in i sitt radhus 2022 på en gata med sju radhus på varje sida.

– En modern variant av Bullerbyn, tycker Mariah.

Mariah och Erik träffades 2015 på en dejtingsajt, och det tände direkt. I somras gifte de sig efter några år som sambos.

Erik är business-controller och jobbar på Liseberg. Mariah arbetar som avtalscontroller och upphandlare i Mölndals stad. Barnen går på förskola i Öjersjö.

Hur tycker ni att kommunikationerna är mellan hemmet och arbetsplatserna?
– Ok, tycker båda som gärna åker kollektivt. Men jobbar en hel del hemifrån också.

Hur är det med service i området?
– I höstas öppnade COOP en livsmedelsaffär här, säger Erik. Den har tydligen varit på tal under många år, enligt de som bott länge i Öjersjö. Så det var verkligen ett efterlängtat tillskott.

Ni verkar ha hittat det ni sökt i boendet. Men är det något ni tycker kunde vara annorlunda?
Både Mariah och Erik tänker efter en lång stund.

– Ja det flyttar ju in väldigt många till Partille, särskilt barnfamiljer, men det verkar inte som att samhällsservicen, exempelvis i form av förskolor riktigt hänger med här, säger Mariah. Någon förskola som hade platser i närheten fanns inte när vi flyttade hit. Men det har löst sig för vår del.

– Om man skulle få önska sig något så gärna en idrottshall till, säger Erik. Och gärna fler lekplatser med redskap som passar mindre barn.

– Men det här är ju saker som kan växa fram, så vi framhåller gärna att vi är jättenöjda med att ha blivit kommuninvånare i Partille, säger Mariah.