Consat levererar IT till all Västra Götalands kollektivtrafik. Avancerad IT som knyter ihop till exempel spårvagnar och bussar med centrala servrar; samlar in data, och ger dig trafikinformation i realtid.

IT & Trafik

De planerar för framtidens smarta städer

– från Partille till OS i Brisbane

En bättre miljö kräver inte bara engagemang, det kräver också avancerad IT. För en av Partilles största arbetsgivare är telekommunikation navet i det arbetet.

Text: Anders Olow
Foto: Consat

Du står på perrongen och väntar på spårvagnen. Det blåser kallt och frosten på marken knastrar under skorna när du stampar med fötterna. Den elektroniska skylten visar att det är 3 min kvar tills spårvagnen kommer. Okänd kunskap förr. Det tog den tid det tog. Nu har du koll. Det kan du tacka mycket avancerad IT för, och inte bara det, data­teknik som kommer just från Partille, från ett av Sveriges ledande ingenjörsbolag.

Consat, som har sitt huvudkontor i Partille, har ett mycket avancerat tele­matiksystem för kollektivtrafiken och kallar det för ”lösningar för framtidens smarta städer”. Det här är inte platsen att djup­dyka långt ner i IT-världens vindlande värld av nollor och ettor, men du möts ändå av det i din egen vardag. Vi nöjer oss med att det funkar, för det ”ska bara funka”.

– Vi var med och skapade Volvos första elbil, berättar Martin Wahlgren, vd för Consat. Utöver all el och mjukvaru­utveckling för bilen tog vi också fram ett helt nytt telematiksystem. Ett vitt papper fylldes av tankar, analyser och idéer och en körbar el-konceptbil, Volvo C30 Electric, stod klar på bara 20 veckor.

Nästan 15 år har gått sedan dess ochutvecklingen har bara fortsatt.

Nyckeln är telematiksystemet. Ett system som knyter ihop avancerad IT mellan olika mobila enheter som fordons­datorer och centrala servrar; samlar in data i realtid, analyserar det och skickar tillbaka ny information. Inte minst för att få koll på fordonens status. Det kan gälla bränsle/el-förbrukning, GPS-position, körsträcka med mera.

Även bussarnas utrustning ombord har blivit mer och mer avancerad med utrustning för hundratusentals kronor; biljettmaskiner, passagerarräknare, TV-skärmar och övervakningskameror för­utom då själva fordonsdatorn och förarskärmen. Utöver det styr dessutom systemet hållplatsskyltarna, utropen ombord och trafikledningsapplikationer med mera, med mera.

Consat levererar IT till all Västra Götalands kollektivtrafik vilket gör samordningen än mer kontrollerbar till nytta för dig, men också till hjälp för en bättre ekonomisk hushållning i hela fordonsflottan. ”Fleet management” i mer moderna termer.

Den här kunskapen har väckt intresse över hela världen och Consat är nu aktiva i bland annat Sao Paolo, Dubai, Indien, Australien och Kanada för att nämna några platser.

– Det senaste är Brisbane, OS-stad 2032, där vi redan är engagerade i stadens elektrifiering av kollektivtrafiken, berättar Martin Wahlgren. Brisbanes OS siktar på att bli den verkliga hållbarhetens OS för en framtid med noll nettoutsläpp och där blir vårt kunnande en central kugge.

Med engagemang över hela världen har ni ändå ert huvudkontor i Partille?
– Vi är en av Partilles största arbets­givare, och här finns vårt techcenter. Här har vi den ultimata kombinationen av kontorslokaler, utvecklings- och verkstadslokaler, säger Martin Wahlgren.

– Vårt techcenter finns här i Partille, säger Martin Wahlgren, vd för Consat.

Västtrafik under en dag

• 376 000 resenärer i den vanliga kollektivtrafiken.
• 1 727 bussar, 112 tåg, 263 spår­vagnar, 36 båtar.
• Fordonen kör ca 45 500 mil, ca 11,4 varv runt jorden.
• Reseplaneraren används 1 200 000 gånger.

IT-leverantör till både Gothia- och Partille Cup

När Gothia Cup, världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar spelades i somras var det Consats IT-system som gjorde det möjligt för cupen att vara uppkopplad under hela eventet med en rad olika tjänster som ger både besökare och de som följer arrangemanget på distans chansen att vara delaktiga i allt som händer. Samma sak med Partille Cup, världens största handbollsturnering.

Om Consat

Consat startade 1986 och är ett ingenjörsbolag med tjänster inom IT, Life Science, Fordon, Automation, produktutveckling, ITS-system för kollektivtrafik och energieffektivisering till nätverks- och systemunderhåll.

Huvudkontoret ligger i Partille, men företaget har också kontor i Norge, Nederländerna, Australien, Kanada, Indien och Brasilien.